5 employee advocacy metrics du kan måle på

Medarbejdere kan være de bedste digitale ambassadører for virksomheden. Men hvor meget værdi giver det egentlig, når de deler noget om virksomheden på egne sociale kanaler?

Du er måske i gang med et større employee advocacy program, hvor nogle af dine kollegaer er ved at blive uddannet i best practice på sociale medier, mens andre allerede er gode digitale ambassadører for virksomheden.

Men hvordan måler du på, om arbejdet med employee advocacy er en succes?

For at få indblik i, om du har kørt medarbejderne rigtigt i stilling, kan du måle på, hvor meget dine kolleger deler, og hvilket indhold der bliver delt mest.

Men du skal også kunne bevise værdien af employee advocacy for forretningen.

Her er 5 parametre, du kan måle på, når du vil have dybere indblik i effekten af employee advocacy:

1. Reach

Når medarbejderen begynder at dele virksomhedens artikler, rammer virksomhedens budskaber måske nye øjne. Reach er derfor et relevant parameter, du kan måle på for at se, hvor langt virksomhedens brand når omkring, når medarbejderne bliver engageret.

Men reach er selvfølgelig ikke alt. Heller ikke selvom det er et tal, der er til at forstå. Reach skal kobles sammen med andre KPI’er for at give reel værdi, men det er alligevel et godt udgangspunkt at måle på.

2. Engagement

Der er 8 gange så meget engagement på indhold delt af medarbejderen som på indhold delt af virksomheden. Det viser undersøgelser fra Hootsuite.

Når du får aktiveret medarbejderne på sociale medier, vil du kunne se en stigning i engagement. Det kan være alt fra flere delinger, likes eller kommentarer på indhold, der understøtter virksomheden.

Mock up EA
WHITEPAPER

Kom godt fra start med employee advocacy.

3. Trafik til website

Nu er du for alvor nede i en KPI, der fortæller noget om værdien for forretningen. Trafik til dit website fra indhold delt på medarbejdernes kanaler kan fortælle dig meget mere om, hvorvidt dit arbejde med employee advocacy er en succes eller ej.

Din employee advocacy-platform kan sammen med Google Analytics følge trafikken og måle på, hvilken værdi den har. Du kan sågar følge trafikken helt til en konvertering, hvis dit website er gearet til det.

Fx kan vi her hos Infomedia se, at du er 5 gange mere tilbøjelig til at downloade et af vores whitepapers, hvis du kommer fra et link delt af vores kollegaer.

Så snart du arbejder i Google Analytics kan du også kigge på parametre som bounce rate og tid brugt.

4. Ændringer i sentiment

Medarbejderen bliver opfattet som mere troværdig end virksomheden, og det betyder, at du måske vil se ændringer i sentiment, når du arbejder med employee advocacy.

Sentiment er en måling af, hvorvidt samtalerne er negative, neutrale eller positive. Det kan ændre sig i takt med, at flere og flere medarbejdere begynder at dele indhold fra virksomheden. Hvis omtalen af din virksomhed bliver mere positiv i takt med, at jeres arbejde med employee advocacy kører, har du i den grad gode resultater at vise til din ledelse.

5) Ændringer i demografi

Når medarbejderen begynder at dele virksomhedens artikler, rammer virksomhedens budskaber måske nye øjne. Reach er derfor et relevant parameter, du kan måle på for at se, hvor langt virksomhedens brand når omkring, når medarbejderne bliver engageret.

Men reach er selvfølgelig ikke alt. Heller ikke selvom, det er et tal, der er til at forstå. Reach skal kobles sammen med andre KPI’er for at give reel værdi, men det er alligevel et godt udgangspunkt at måle på reach.

5) Share of voice

Sammen med medarbejderne kan I stå stærkere i en specifik agenda. Måske I ejer en større del af agendaen sammenlignet med jeres konkurrenter, fordi I er flere, der byder ind med relevant indhold, som andre gider engagere sig i.

Kig derfor på jeres share of voice i relevante agendaer på sociale medier. Hvis dine kollegaer står som thought leaders inden for et specifikt emne, gavner det også din virksomhed. Især når du over for din ledelse kan vise, at I ejer den agenda, og konkurrenten slet ikke kan følge med.

hootsuite amplify contact

Vil du høre mere om dine muligheder med Hootsuite’s værktøjer til Employee Advocacy?

5. Leads

For mange virksomheder er leads et vigtigt mål. Leads fra sociale medier kan være dem, der kommer af en samtale med medarbejderen eller via virksomhedens officielle profiler. Du kan også gå hele vejen og tracke på, hvor meget af trafikken fra dine kollegaers delinger, der bliver til et lead. Hvis du kan dét, kan du for alvor bevise, at employee advocacy har direkte (positiv) effekt på forretningen.

Medarbejdere kan have en kæmpe indflydelse på, hvordan virksomheden bliver opfattet. Men du skal have en række mål, du kan måle på for at bevise den reelle effekt af medarbejdernes engagement – og ikke mindst din tid med employee advocacy. Din chef bliver glad for det, og medarbejderne kan se effekten af det, de laver digitalt.

Få endnu dybere indblik med et employee-advocacy-værktøj

Hvis du gerne vil have endnu større indblik i, hvordan dit arbejde med employee advocacy går, så er det værd at investere i et dedikeret værktøj. Hootsuite’s employee advocacy-modul, Amplify, tilbyder en lang række metrics, der indikerer, om dit arbejde er en succes eller ej. Du kan læse om de tilgængelige metrics her.

Bliv klogere på Amplify her.

Læs også

Templafy people on couch 2400
Kommunikation & PRMarketing og digital

Sådan får du dine kollegaer med på dit employee advocacy-program

employee advocacy working with laptop scaled
Kommunikation & PRMarketing og digital

Guide til succesfuld employee advocacy

Social mediestrategi scaled
Marketing og digital

Sådan laver du en social mediestrategi

Vil du høre mere om dine muligheder med employee advocacy?

Har du lyst til at høre mere, eller bare en at spille bold op ad, er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Book en demo af Amplify

Download vores whitepaper om employee advocacy