• Prøv Infomedia
  • Log ind
  • Kontakt

Danmarks største byer i medierne 2015


Phillip

[vc_row][vc_column][vc_column_text]I vores årligt tilbagevendende optælling af de 100 største danske byers mediesynlighed er en mindre midtjysk by strøget fra en femteplads op på førstepladsen, hvis man kigger på omtale fordelt på indbyggere.

Skjern har taget førstepladsen og er i 2015 den by med mest omtale pr. indbygger. Et besøg fra den tidligere amerikanske vicepræsident Al Gore, debat om udflytning af arbejdspladser, omtale af Skjerns stærkt profilerede håndboldhold og et besøg fra Post Danmark Rundt hjalp med at sætte området på mediernes landkort i 2015.

»Byernes mediesynlighed afhænger i høj grad af, om de enkelte byer lægger areal eller navn til enten en stor kulturbegivenhed eller en stor sportsklub. Men også mindre flatterende begivenheder som kriminalitet og skandalesager er medvirkende til, at mængden af medieomtaler for de respektive byer stiger. I 2015 var det især prominente politikere, fodboldklubber og Post Danmark Rundt, der profilerede de danske byer i medierne«, forklarer analytiker, Julie Navntoft.

I top tre sammen med Skjern ligger fodboldbyerne Hobro og Brøndby. Det er andet år i træk, at Hobro præsterer en andenplads på listen over Danmarks mest omtalte byer på grund af Superliga-omtale. Næste år risikerer de dog muligvis at glide ned af listen, da Hobros fodboldeventyr i Superligaen har fået en trist ende i det første halvår af 2016.

Den samlede mængde af medieomtale af Danmarks 100 største byer er faldet i forhold til sidste år. Hvor der i alt i 2014 var skrevet 173.662 artikler om landets 100 største byer, blev der i 2015 skrevet 169.068 artikler. Antallet af artikler har været støt faldende siden kommunalvalget i 2013, der var skyld i en stor stigning.

Se hele opgørelsen her.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

E-paper med 5 tips til den bedste medieovervågning

5 tips til den bedste medieovervågning