• Prøv Infomedia
  • Log ind
  • Kontakt

Danskerne har foretaget en markant højredrejning


Phillip

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Når man spørger danskerne ind til deres politiske ståsted i forbindelse med flygtningedebatten, har de rykket sig markant mod højre på ét år. 26 pct. mener sågar, at der mangler et parti i Folketinget, der fører en strammere flygtningepolitik end de nuværende.

Sådan lyder nogle af resultaterne i vores medie- og befolkningsanalyse af den danske flygtningedebat – i Danmark og udlandet, som Politiken offentliggør under overskriften »Flere danskere ønsker færre flygtninge«.

Af 1.000 repræsentativt udvalgte danskere synes 26 pct., at der mangler et parti i Folketinget, der fører en strammere flygtningepolitik end de nuværende partier. 25 pct. – en fjerdedel af danskerne – kunne godt overveje at stemme på sådant parti, viser vores befolkningsmåling blandt danskerne i forbindelse med flygtningedebatten.

»Vi kan se, at gennemsnitsdanskeren vil tage imod langt færre flygtninge, end de ville under valgkampen for bare et år siden. Oven i hatten mener næsten halvdelen af alle danskere, at regeringens mange stramninger ikke har været stramme nok,« fortæller rådgiver Lasse Skjoldan, der er hovedforfatter på analysen.

47 pct. af den danske befolkning mener, at regeringens flygtningepolitik ikke har været stram nok. Dette er markant flere end de 21 pct., der siger, at regeringens flygtningepolitik har været for stram og de 23 pct., der mener, at politikken har været tilpas.

Alligevel mener flertallet af de adspurgte, at Danmark har mistet omdømme internationalt på grund af vores håndtering af flygtningekrisen og den medfølgende internationale mediedækning. Det har dog vist sig ikke at holde stik. Ifølge en befolkningsundersøgelse blandt 4.000 respondenter fra USA, Sverige, Tyskland og Storbritannien, er det kun 27, der forbinder Danmark med ord som flygtninge, udlændinge eller grænsekontrol – 22 af dem er fra Sverige.

Download vores whitepaper fra analysen, hvis du vil vide mere om danskernes højredrejning og Danmarks omdømme i udlandet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

E-paper med 5 tips til den bedste medieovervågning

5 tips til den bedste medieovervågning