fbpx

Grundfos-chef: ”Bæredygtighed er en del af alt, hvad vi gør”

28. februar 2020 |
3 min. læsetid
Bæredygtighed er en del af Grundfos’ DNA, og det er en af grundene til, at Mads Nipper tog opgaven som CEO for pumpeproducenten. Han mener, at det vigtigste, Grundfos kan gøre, er at være rollemodel, og han vil gerne sprede budskabet om, at danske virksomheder har et ansvar for at sikre en bæredygtig fremtid.

Her kan du læse et interview med Mads Nipper fra analysen CEO Superbrands, hvor han fortæller om sine høje ambitioner for Grundfos’ arbejde med bæredygtighed.

Bæredygtighed, klima og FN’s verdensmål er temaer, som fylder mere i medierne i dag end nogensinde. Som chef for en af de 40 største virksomheder i Danmark, hvor synes du dit ansvar ligger både strategisk og kommunikationsmæssigt for at sikre en bæredygtig fremtid?

Vi er meget bevidste om, at den største forskel vi som virksomhed kan gøre, er, hvis vi lykkes med at anvise veje, som andre virksomheder følger. Det gælder selvfølgelig de produkter og løsninger, vi bringer til markedet, hvor vi hele tiden stræber efter at hæve standarden for energieffektivitet og bæredygtighed, men det gælder også vores egen adfærd som virksomhed, hvor vi ønsker at være en rollemodel.

“Det er dog naturligvis svært at få andre til at følge os, hvis det forbliver vores egen lille hemmelighed – så det er klart, at vi også aktivt forsøger at sprede budskabet så godt, vi kan.”
Der er efterhånden en kollektiv opfattelse af, at bæredygtighed og purpose er afgørende for en virksomheds succes i fremtiden, og presset på virksomheder bliver større og større. Hvad er de vigtigste stakeholders for dig ift. din rolle og dit ansvar til at tage aktivt del i bæredygtighedsdebatten? Og hvorfor?

Historisk set har Grundfos altid tænkt i mennesker og bæredygtighed, og det var en af grundene til, jeg valgte at starte hos Grundfos.

Vores purpose er dybt indlejret i virksomhedens DNA, og det er nok den primære årsag til, at det er så relativt uproblematisk for os at aktivere medarbejderne i rejsen – alle ved, hvad det helt store mål er, og der er en kultur om aktivt at række ud efter det. Uden dem ville vi ikke komme nogle vegne.

Udover medarbejderne er vores kunder og det omkringliggende samfund også helt afgørende interessenter for os – vi skal skabe værdi for dem alle. Og så skal vi naturligvis også lave en skilling til vores ejere!

Flere og flere virksomheder tapper ind i FN’s verdensmål og sætter KPI’er for deres målsætninger, men har svært ved at måle på deres indsatser mod en bæredygtig fremtid.

Hvordan har I valgt at måle jeres indsats? Og hvordan sikrer I at jeres indsatser mod en bæredygtig udvikling ikke ”bare” er en omgang varm luft og opfattes som ”green washing”?

Bæredygtighed har altid været en del af Grundfos-DNA’et, men i vores nye strategi har vi trukket det endnu tydeligere frem. Bl.a. har vi indført et bæredygtighedsindeks, som udgør en af de vigtigste seks KPI’er for os på linje med de finansielle mål samt kunde- og medarbejdertilfredshed. Det ligger derfor også til grund for en del af ledelsens aflønning.

Hvad mener du er de største udfordringer ift. at arbejde aktivt med bæredygtighed og FN’s verdensmål?

Vi har brugt en hel del tid og energi på at finde en god måde at måle vores bæredygtighedsindsats. Vi har etableret et bæredygtighedsindeks, som måler fremgangen på 12 forskellige parametre. 

“Men der er stadig utroligt mange andre ting – også nogle ret væsentlige nogle af slagsen – som vi stadig ikke har fundet en god måde at måle på, og som derfor ikke er inkluderet. For virksomheder som er vant til at have fuldstændigt styr på alle tal, er det ikke altid behageligt.”

Vi har valgt at kaste os ud i det, at være åben omkring svaghederne og – ikke mindst – at være villig til at tage ved lære undervejs.

Udover medarbejderne er vores kunder og det omkringliggende samfund også helt afgørende interessenter for os – vi skal skabe værdi for dem alle. Og så skal vi naturligvis også lave en skilling til vores ejere!

Download PDF

Udfyld formularen og du er klar til at downloade dette blogindlæg som PDF.

Medieovervågning
- vejen til indsigt

TEMPLATE

Download template til din kommunikationsplan