fbpx

Har dine social media KPI’er brug for en justering?

11. januar 2017 |
3 min. læsetid
Et årsskifte er altid en oplagt mulighed for at kigge sine KPI’er efter i sømmene. Hvordan måler du på, om jeres indsats på sociale medier giver de rigtige resultater? Brug årsskiftet til at evaluere på året, der er gået, og brug det til at justere jeres mål for det nye år.

Det kan have været fint for jer, at I har målt på reach eller andelen af engagement i det forgange år, men nu er I måske et andet sted og klar til yderligere at kvalificere jeres mål. Vi har tidligere skrevet om, hvordan du kan opdatere målene for din presseindsats, men her er vores bud på, hvordan du justerer dine mål for sociale medier.

Track de rigtige budskaber

For nogen virksomheder kan der være stor forskel på mentions. Fx bliver Infomedia ofte nævnt i forbindelse med vores Mediearkiv. ”Jeg har fundet artiklen i Infomedia” understøtter ikke vores overordnede budskab, og denne type mentions tæller derfor ikke med, når vi måler reach eller engagement.

Det samme bør gøre sig gældende for jeres KPI’er for reach og engagement. Det er kun relevante omtaler, der bør måles på, hvis jeres social medie-indsats og resultater fortsat skal understøtte virksomhedens overordnede forretningsmål.

Nogle kalder det budskabstracking – andre vision-score, men uanset hvad bør du dele omtalen op i det, der understøtter jeres overordnede budskab eller vision, og det der ikke gør. På den måde kan I meget bedre bevise, at jeres social media-indsats har en effekt, at I skaber relevante dialoger om eller med jer, og at I får brugerne til at tale om jer – på den rigtige måde.

Kig på vigtige influencers

Når du måler på mentions, kan du med fordel lægge et ekstra lag ned over din måling. For har I formået at påvirke de rigtige mennesker til at tale om jer, jeres produkter eller jeres budskaber?

Udover at måle på omtalen af relevante budskaber, kan I også måle på relevant omtale hos relevante personer. Hvem taler om jeres budskaber? Og hvor stor en del af engagementet er de ansvarlige for?

Næste skridt er at måle på fx engagement hos de enkelte influencers. Hvis jeres overordnede mål er at skabe dialog om fx bæredygtig mode, vil det være relevant se på, hvor mange af jeres influencers der deltager i en relevant debat, eller hvor mange der liker eller deler jeres budskab.

Mål på, hvor vigtig en aktør I er

Ligesom med jeres presseindsats bør I kigge nærmere på relevante agendaer, og hvor vigtige aktører I er. Hvor stor indflydelse har jeres kampagner, og hvor meget taler brugerne om jer sammenlignet med jeres konkurrenter?

I stedet for kun at se på, hvor ofte I er nævnt i forbindelse med en relevant agenda, kan det give mere værdi til jeres måling, hvis I benchmarker jer op mod andre relevante spillere. Måske de får færre mentions, men skaber bedre engagement. Eller omvendt.

Jeres KPI for det nye år kan derfor fx være, at I skal sætte jer på 50 pct. af agendaen om stress på sociale medier i Danmark.

Kig på andel, når du kigger i dine social data. Og sammenlign jer med andre relevante spillere på markedet. Det lægger et ekstra lag ned over din måling.

Der er mange muligheder for løbende at justere dine KPI’er, så din måling altid giver svar på, hvordan dit arbejde på sociale medier understøtter virksomhedens overordnede forretningsmål. Kig dine mål efter i sømmene, så du er sikker på, at du stadig arbejder mod det rigtige, og så du kan dokumentere din indsats på den bedste måde. Og har du ikke fået sat en overvågning op endnu, bør du få det gjort, hvis du vil have en kinamands chance for at vise, hvilken effekt din indsats har.

Vil du høre mere?

Hvis du har brug for mere inspiration til, hvordan du kan kvalificere netop dine KPI’er for sociale medier, holder vi gerne et møde med dig.

Download PDF

Udfyld formularen og du er klar til at downloade dette blogindlæg som PDF.

Medieovervågning
- vejen til indsigt

TEMPLATE

Download template til din kommunikationsplan