• Prøv Infomedia
  • Log ind
  • Kontakt

Kan man google sig til medieomtale?


Phillip

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kort før årsskiftet udgav Google Denmark en række lister over, hvad danskerne søgte på i 2015. På trods af et år med stort politisk fokus på valg, kriser og skandaler i flertal, dominerede astronauten, politiker-baben og deltagere fra Vild Med Dans indtastningerne i Google.

Øverst på listen over mest googlede kvinder og mænd er Nikita Klæstrup og Andreas Mogensen. Nikita Klæstrups medieomtale peakede i december, da Google Denmark udgav deres liste, mens google-søgningerne formentlig fandt sted omkring januar, da hun bar en meget omdiskuteret kjole til en fest med Konservativ Ungdom.

Andreas Mogensen fik massiv omtale i september, da han blev den første dansker i rummet. Men hans rumrekord var dog ikke nok til at slå danske politikere af pinden. Af samtlige personer på Googles liste, var Helle Thorning-Schmidt og Kristian Thulesen Dahl de to personer, der løb med mest medieomtale. Men de absolut mest omtalte personer optræder ikke nødvendigvis på Googles liste, for kigger man mod vores statsminister, Lars Løkke Rasmussen, har han fået 71.341 medieomtaler i 2015, hvilket trumfer Thorning med næsten 8.000.

Med andre ord: Man er ikke nødvendigvis godt nyhedsstof, fordi man bliver googlet meget.

Infografik - kan man google sig til medieomtale?

Download infografikken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

E-paper med 5 tips til den bedste medieovervågning

5 tips til den bedste medieovervågning