fbpx

Topchefer fylder meget lidt i erhvervsdebatten

31. marts 2017 |
2 min. læsetid
Den danske debat om erhvervspolitik er domineret af politikere og interesseorganisationer – ikke virksomhedslederne selv – for blandt de 100 mest synlige i debatten er kun syv virksomhedsledere.

»Sædvanligvis er det langtfra givet, at erhvervsledere svarer på politisk betændte spørgs­mål. I stedet overlader de gerne den del til Dansk Industri, Dansk Arbejdsgiverforening eller en brancheorganisation.«

Sådan, og med stor selvfølgelighed, indleder en Politiken-journalist en artikel fra januar 2016, hvor bølgerne i flygtningedebatten gik højest. Artiklen er bare en blandt mange, der hævder, at danske topchefer er bange for at blande sig i politiske debatter.

hvem udtaler sig i erhvervsdebatten

Syv blandt de 100 mest synlige personer i medieomtaler af dansk erhvervspolitik det seneste år er virksomhedsledere. Den mest synlige virksomhedsleder er Niels B. Christiansen fra Danfoss, der rangerer nummer 44.

Topchefer er fraværende i kompetence- og uddannelsesdebatten

Men hvis man mener, at topcheferne mangler at sætte aftryk på den danske erhvervsdebat, vil man sandsynligvis mene, at de er helt fraværende i den mere specifikke politiske debat om fremtidens kompetencer og uddannelser.

Her er der blot to erhvervsledere på listen over de 100 mest synlige personer i over 11.000 medieomtaler det seneste år om fremtidens folkeskoler, privatskoler, gymnasier, erhvervs­uddannelser og universiteter mm.

hvem udtaler sig i debatten om udd og kompetence

Her træder Niels B. Christiansen fra Danfoss igen ind som den mest synlige virksomhedsleder blandt top 100. Han ligger på en 65. plads, og Kåre Schultz fra Lundbeck på en 98. plads. Samlet svarer deres synlighed til blot 1% af den samlede top 100 omtale af emnet.

I stedet domineres hele 85% af debatten af politikere, mens fagforeningernes ledere er den næstmest synlige faggruppe med 6% af omtalerne. Dermed domineres debatten om fx fremtidens folkeskole af politikere på Christiansborg og fagfolk som Anders Bondo fra Danmarks Lærerforening.

Kontakt os

Har du lyst til at høre mere, eller bare en at spille bold op ad, er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Book en demo af vores medieovervågning

Download PDF

Udfyld formularen og du er klar til at downloade dette blogindlæg som PDF.

Medieovervågning
- vejen til indsigt

TEMPLATE

Download template til din kommunikationsplan