• Prøv Infomedia
  • Log ind
  • Kontakt

Danske medier er vilde med Donald Trump


Af: Infomedia

Donald Trump er en af hovedpersonerne i den amerikanske valgkamp, men han har også sat sig tungt på medierne i Danmark. Han er nemlig blandt de mest omtalte personer i danske, landsdækkende medier uge efter uge.

Donald Trump er den mest omtalte amerikanske præsidentkandidat i danske medier, og han trækker overskrifter – flere end sin demokratiske modstander, Hillary Clinton, der er den næstmest omtalte præsidentkandidat.

Hillary Clintons spalteplads i danske medier kan ikke måle sig med Trumps, der er blevet omtalt næsten dobbelt så meget i 2016. Samtidig får Donald Trump nok omtale til, at han havner blandt de mest omtalte personer i danske landsdækkende medier uge efter uge.

Omtalen af de to præsidentkandidater følges ad, men Trump er altid flere spaltepladser foran Clinton.

Det er helt tydeligt, at det er Donald Trump, der er den interessante blandt de mange præsidentkandidater. Han er det nye, det spektakulære, det overraskende i primærvalgkampen so far. Men det er ikke altid det politiske indhold, der er i højsædet. Meget af omtalen handler om hans facon, hans udtalelser og den måde, han fører valgkamp på. Hele fortællingen i medierne er bygget op omkring ham som den store joker, en trold, der er sprunget op af en æske.

Politiken er det landsdækkende medie, der har fulgt den amerikanske valgkamp mest. Politiken har også, som de øvrige landsdækkende medier, skrevet mere om Donald Trump end om Hillary Clinton.

 

Der er ingen tvivl om, at Trump er et interessant emne blandt danskerne, og danske medier har både debatteret og analyseret på, om det kan ende med en republikansk sejr med Trump i førertrøjen. Også de kaotiske vælgermøder og Trumps mange bombastiske udtalelser får den danske presses opmærksomhed. Og når han i 2016 uge efter uge havner blandt de mest omtalte personer i danske landsdækkende medier, er det nok langt fra det sidste, vi har set til ham i den danske mediedækning af det amerikanske valg.

E-paper med 5 tips til den bedste medieovervågning

5 tips til den bedste medieovervågning