• Prøv Infomedia
  • Log ind
  • Kontakt

Donald Trump er den mest omtalte person i danske medier 2016


Phillip

Top 25: Udenlandske politikere har fyldt langt mest i danske medier i 2016, der har været et travlt år med politiske sager, store sportsbegivenheder og internationale agendaer. Mange personer har været i mediernes søgelys gennem året, men den absolut mest omtalte person i danske, landsdækkende medier i 2016 er Donald Trump.

Donald Trump har taget medierne med storm – og bliver i Danmark den mest omtalte person

Donald Trump har ikke bare været et populært samtaleemne ved middagsbordet i 2016, han har også været den mest omtalte person i danske medier, viser en analyse af omtalte personer i landsdækkende medier. Og allerede i april skrev vi, at danske medier er vilde med Donald Trump.

Men han er ikke den eneste udenlandske toppolitiker, som danske medier skriver om, for i top 5 efter Donald Trump er Lars Løkke Rasmussen, men også Hillary Clinton, Barack Obama og Vladimir Putin. Se top 25-listen længere nede.

Og man kan næsten kalde Trump kongen af dansk mediedækning. For han er uden sammenligning den enkeltperson, som har fået mest omtale i 2016. Han har været den kontroversielle outsider, der poppede op som trolden af en æske og erobrede det mægtigste embede i verden.

Men generelt er udenrigspolitikken rykket godt ind i den danske mediedebat, viser analysen. For udenlandske politikere fylder ikke kun top 5, men tager pladser hele vejen gennem top 25, hvor Merkel, Cameron og Erdogan også optræder. Og sådan har mediebilledet set ud uge for uge gennem 2016.

Pind klarer sig godt i medierne

Søren Pind er den dansker, der foruden Lars Løkke er mest synlig i danske medier. Han har udnyttet justitsministerposten rigtig godt og har været mere synlig end Venstres officielle kronprins, Kristian Jensen.

De 5 mest omtalte danske politikere er Lars Løkke Rasmussen, Søren Pind, Mette Frederiksen, Bertel Haarder og Inger Støjberg.

24 af de 25 mest omtalte personer i danske medier er politikere eller statsledere. Kun én ikke-politiker er med på listen, og det er Kevin Magnussen. Han ryger ind på en 18. plads. Men alligevel er der ikke synderligt meget plads til oppositionen på listen, sandsynligvis på grund af den langstrakte politiske tumult i den blå blok.

Ud over oppositionsleder Mette Frederiksen er der ikke plads på top 25 til hverken Morten Østergaard, Uffe Elbæk, Pernille Skipper eller Pia Olsen-Dyhr. De er til gengæld alle fire meget synlige på sociale medier.

Se de 25 mest omtalte personer i danske medier her:

Top-25 mest omtalte personer i medierne 2016

E-paper med 5 tips til den bedste medieovervågning

5 tips til den bedste medieovervågning