• Prøv Infomedia
  • Log ind
  • Kontakt

Et år efter valget: Pape sætter øvrige partiledere på plads i medierne


Phillip

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Et år efter valget har Infomedia kigget nærmere på, hvordan partilederne har klaret sig i medierne. Selvom Konservative fik det laveste mandattal i Folketinget, har partiformand Søren Pape Poulsen fået meget medieomtale.

Ikke så overraskende har Lars Løkke Rasmussen (V), Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF) været de partiledere, der har opnået mest medieomtale det første år efter valget i 2015, hvor rød blok vandt medierne. Lars Løkke løber med langt størstedelen af omtalen (47 pct.), hvorimod Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl hver får 13 pct. af omtalen.

Men i løbet af det første år efter valget har Konservatives Søren Pape Poulsen formået at bryde igennem i mediebilledet på trods af partiets lave mandattal. Han lander på en fjerdeplads med 7 pct. af den samlede omtale.

Pape vinder med landbrugspakken

Pape og Konservative er en borgerlig vagthund i forhold til regeringens politik. Det ses, når Pape udover massiv spalteplads om landbrugspakken i februar, får masser af omtale af et opgør med regeringens udviklingsbistand i forbindelse med finansloven og af at gå imod klimabesparelser og offentlighedsloven. Men det er især i forbindelse med landbrugspakken, Pape bliver omtalt.

Fordelingen af Papes omtaler pr. uge med start uge 25 i 2015 til uge 24 i 2016.

I det første år efter valget har der været tre peaks i den samlede omtale af partilederne. I juni handlede det primært om valget (6.517 omtaler), i september da flygtningestrømmen ramte de danske motorveje (5.333 omtaler) og i februar i forbindelse med landbrugspakken (5.523 omtaler).

På tværs af al omtalen er flygtninge og asylansøgere, arbejdsløshed og politi de mest diskuterede emner i medierne. Flygtninge og asylansøgere er det absolut mest omtalte emne i perioden og fylder 22 pct. af den samlede omtale, mens arbejdsløshed bliver nævnt i 8 pct. og politi i 6 pct.

Medietid på trods af få mandater

Med seks mandater og 7 pct. af den samlede omtale af partilederne, får Pape 592 omtaler pr. mandat. Det er langt over gennemsnittet på tværs af alle partilederne.

Som statsminister får Lars Løkke klart mest omtale i de landsdækkende medier, men fordelt på antal mandater haler Pape ind på ham. Pape har tæt på dobbelt så mange omtaler pr. mandat, som Pia Olsen Dyhr, der er nummer tre.

Medieomtale fordelt på stemmer

Et kig på medieomtale pr. stemme viser nogenlunde samme tendens. Pape er stadig placeret på en flot andenplads, som den, der efter statsministeren, får mest medieomtale pr. personlige stemme. Tæt efter Pape ligger Morten Østergaard, Mette Frederiksen og Pia Olsen Dyhr. Derfra dropper omtalen til næsten halvdelen pr. personlig stemme for de øvrige partiledere.

Gennemsnittet for medieomtale pr. personlig stemme er 0,25.

Metode:Tallene er baseret på 53.756 omtaler i perioden 19. juni 2015 til 19. juni 2016. Omtalerne er fremsøgt på de landsdækkende medier (print og web): Berlingske, BT, Børsen, DR, EB, Information, Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad, Politiken, Radio24Syv og TV2.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

E-paper med 5 tips til den bedste medieovervågning

5 tips til den bedste medieovervågning