1. Planlæg, planlæg, planlæg
Ligesom med jeres fysiske tilstedeværelse på Folkemødet, bør I beslutte og definere, hvad I gerne vil have ud af jeres aktiviteter på de sociale medier. Og hvad I gerne vil have ud af jeres indsats med medarbejderne i front som ambassadører.
Er det for at sætte en bestemt agenda i medielandskabet? Er det for at styre debatten? Er det for at skabe (nye) relationer? Eller noget helt fjerde?
Dernæst bør I tænke på jeres indhold, dvs. jeres indholdsstrategi. Som forberedelse til Folkemødet bør I udtænke og producere det indhold, som I gerne vil have ud at flyve på de sociale medier. I kan med fordel dele det op i indhold til før, under og efter Folkemødet.
Det er også en god idé at overveje afsenderen på jeres indhold. Dét, I vil kommunikere som virksomhed på jeres offentlige sider, er ikke nødvendigvis det, der giver mening og værdi for jeres medarbejdere at poste på deres egne profiler. Del derfor jeres indhold op i virksomhedsindhold og medarbejderindhold.
Jeres virksomhedsindhold har et corporate aftryk og kommunikerer typisk 1-til-mange. Hvorimod indholdet, I laver til jeres medarbejderambassadører, har en 1-1 kommunikationsstil og et mere personligt afsæt. Indholdet til jeres medarbejdere skal som udgangspunkt give dem – og ikke virksomheden – værdi at dele.
Indhold før Folkemødet
Som virksomhed giver det god mening, at I laver indhold om, hvorfor I er til stede på Folkemødet, og hvem man fra jeres virksomhed kan møde. Dette kan publiceres både fra jeres hovedkanaler, og jeres medarbejderambassadører kan dele det med deres eget take på deres deltagelse på Folkemødet, og hvad deres agenda vil være.
Indhold under Folkemødet
Når Folkemødet står på, giver det god mening at dele indhold om de events, debatter og møder, som jeres virksomhed og repræsentanter skal deltage i. Meget af den slags indhold kan I gøre klar allerede inden Folkemødet og personliggøre til jeres medarbejderambassadører, så de hurtigt kan dele indhold før, under og lige efter deres debatter og events.
I bør derudover også have styr på de relevante #hashtags og eventuelle personer, der skal @tagges i hvert opslag. På den måde skal jeres medarbejderambassadører ikke bruge tid på at undersøge det, når de er på Folkemødet og har travlt. Samtidig sikrer I også, at de rigtige hashtags og personer bliver anvendt i indholdet, der skal bakke op om jeres virksomheds budskaber.
Hvis I vil være rigtig gode, så kan I forberede oneliners, som I kan bruge både på Folkemødet til debatter, men også online på de sociale medier. På den måde kan I sikre et samspil og i højere grad slå igennem lydmuren med sætninger, som I kan blive husket for.

Var du på Folkemødet i 2024? Så download denne rapport med spændende indsigter i nyhedsmediernes dækning af temaer, personer og tendenser.
Indhold efter Folkemødet
Selv når Folkemødet er slut, vil der stadig være en periode efterfølgende, hvor det giver god mening at brande virksomheden og jeres tilstedeværelse på Folkemødet.
Som virksomhed kan I eksempelvis sige tak til de mange deltagende til jeres events og debatter. Men husk, at størstedelen af jeres følgere på de sociale medier ikke har været en del af den lukkede fest på Folkemødet. Jeres indhold bør derfor give værdi både til de mange deltagere, men også de følgere, som ikke var med. Så fokuser gerne på den faglige substans og udbyttet fra de debatter og events, som I deltog i.
I kan begynde i god tid med at lave al jeres indhold – visuelt materiale, opslagstekster, #hashtags og relevante @personer. På den måde har I, som virksomhed, og jeres repræsentanter de bedste forudsætninger for at stå stærkt på de sociale medier, både før, under og efter Folkemødet.
Og husk: Der skal selvfølgelig også være plads til, at medarbejderne også kan lave deres eget indhold. Jeres forarbejde giver dem blot en indholdspakke, som kan hjælpe dem på vej og gøre det endnu nemmere for dem at holde sig aktive.
Må vi friste med frisk inspiration?
Pift indbakken op med tips og tricks, gode råd og ny viden om PR, kommunikation og marketing. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag.
2. Engagér jeres ambassadører
De medarbejdere som skal afsted på Folkemødet er naturligvis vigtige for jeres synlighed på de sociale medier. Det er derfor fornuftigt at lægge energi i at engagere dem mest muligt.
For at hjælpe medarbejderne godt i gang med at blive gode ambassadører for jeres deltagelse og engagement på Folkemødet, er det en god idé at være transparent omkring jeres intention med deres SoMe-aktiviteter. Fortæl dem, hvorfor I ønsker, at de er aktive på de sociale medier, hvilke fordele der er, og hvilken værdi deres engagement skaber.
Gør det først og fremmest klart for medarbejderambassadørerne, hvad de får ud af at være særligt aktive på de sociale medier før, under og efter Folkemødet:
- De står stærkere som brancheekspert og talsperson: De får skabt et endnu stærkere navn for dem selv og opnår anerkendelse for deres arbejde og kompetencer.
- De udvider deres netværk: Jo mere aktive de er, jo mere synlige bliver de også – og dermed kan de tiltrække endnu flere ”læsere” og følgere til deres gode indhold.
- De fremmer eget fagområde: De får positioneret deres fagområde og viden online (og ikke kun fysisk til Folkemødet), så de kan nå endnu flere mennesker med deres skarpe budskaber og faglige ekspertise. De får dermed opbygget en stærkere troværdighed, forståelse og respekt for deres fagområde.
- De bidrager til at øge kendskabet til virksomheden: Med deres interessante indhold på de sociale medier, vil de være med til at positionere jeres virksomhed og fremme jeres vigtige agendaer.
Når jeres medarbejderambassadører poster derudad under Folkemødet, er det vigtigt, at I som virksomhed bakker op om deres budskaber. Husk derfor at interagere med deres indhold ved at like og/eller kommentere. I bør rose dem, når de gør det godt. Og I bør selvfølgelig hjælpe dem, når der er behov for det.

3. Klæd jeres medarbejdere godt på
Når I har forberedt jeres indholdsstrategi og fået medarbejderne med ombord, så gælder det om at få klædt jeres medarbejderambassadører godt på, så de føler sig trygge i at lave indhold og poste på de sociale medier.
Så inden startskuddet til Folkemødet lyder, bør I høre jeres ambassadører ad, om de har brug for hjælp til at finpudse deres LinkedIn-profil, så den står knivskarpt.
Derudover er det også godt givet ud at dele ud af jeres viden om eventuelle nye opdateringer eller ændringer på de sociale medier, som er relevante at forholde sig til. Er der f.eks. noget nyt i forhold til algoritmer på LinkedIn? Hvornår på dagen er det bedst at poste? Hvordan skaber man engagement og rækkevidde på sine opslag? Hvordan er det nu lige med #hashtags og @personer (den del bliver nem, når I har forberedt jeres førnævnte indholdspakke til jeres ambassadører)?
Både jer selv og jeres ambassadører vil formentlig også have glæde af en træningssession, hvor I gennemgår de vigtigste opdateringer på f.eks. LinkedIn samt den indholdspakke, som I har forberedt til Folkemødet.

4. Lyt lige så meget, som I poster
Én ting er at planlægge og publicere en masse lækkert indhold før, under og efter Folkemødet. Men hvis I virkelig vil opnå synlighed på de sociale medier, så kræver det, at I som virksomhed også engagerer jer i debatten online. I bør derfor lytte og engagere jer lige så meget, som I selv poster indhold.
Overvej at følge #fmdk nøje på særligt LinkedIn og X (tidligere Twitter) og like og kommentér på relevant indhold, der positionerer virksomhedens og medarbejderambassadørernes mærkesager og agendaer.
Prikken over i’et vil være, hvis I kan få jeres medarbejderambassadører til også at lytte med og engagere sig i relevant indhold. Især, hvis medarbejderne bliver @tagget i indhold, hvor de eksempelvis er omtalt fra en debat, de har deltaget i, eller nogen deler deres indhold. Hvis medarbejderambassadørerne selv er aktive på andres indhold, giver det point hos algoritmen og booster dermed deres eget indhold.
5. Mål indsatsen
Det kan altid være svært at sætte konkrete mål og KPI’er, når vi arbejder med medarbejderambassadører og sociale medier. Men det er stadig relevant for jer at måle jeres indsats på Folkemødet, og den værdi det har givet jeres virksomhed at bryde igennem lydmuren på de sociale medier.
Her er nogle data og tal, der er relevante at se på efter Folkemødet:
- Hvor mange (og hvilke) medarbejdere er aktive – og hvordan?
- Hvor langt er medarbejderne nået ud med deres indhold?
- Hvor meget engagement har indholdet skabt?
- Hvilket indhold har præsteret godt og mindre godt?
- Er der nogle budskaber og agendaer, som I er kommet længere ud med en andre?
Vil du høre mere om dine muligheder med vores platform til Employee Advocacy?
Når I har indsamlet jeres data og tal, så husk endelig at dele jeres fund internt i virksomheden og især med jeres medarbejderambassadører, så de kan se værdien i det gode arbejde, de har lavet med deres indhold, og hvordan de har været med til at sætte virksomhedens mærkesager og agendaer på dagsordenen på de sociale medier.
Kom hele vejen rundt
Dagene på solskinsøen giver hvert år anledning til kommunikation, debat og en følelse af fællesskab. En værdifuld kombination for de mange virksomheder og organisationer, som deltager. Men de gode budskaber er ikke kun relevante for de fysiske deltagere på Folkemødet. Så spred stemningen og indsigterne ud på de sociale medier, og lad jeres dygtige medarbejdere være jeres ambassadører på Folkemødet, både fysisk og online.
Læs også
Kontakt os
Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.